< terug

Eerste week bij ZZA

Per 15 april ben ik begonnen bij ZZA. Nadat ik vier jaar ervaring op had gedaan op de vloer in een GGZ instelling en afgestudeerd was als socioloog, was het voor mij tijd voor een nieuwe stap. Ik wilde graag ervaring opdoen buiten de kliniek, een meer een adviserende rol aannemen en verschillende zorginstellingen leren kennen. Ik wilde mijn kennis graag verbreden en een bijdrage leveren aan de innovatie van zorginstellingen. Deze mogelijkheid heb ik gekregen door bij ZZA te werken als consultant.

Ondanks dat mijn werkervaring niet direct aansloot bij de vacature, werd ik door mijn motivatie uitgenodigd om op gesprek te komen. Het was geen typisch ‘vragenuurtje gesprek’ maar ik voelde mij vanaf het eerste moment serieus genomen waardoor mijn enthousiasme groeide. Al voordat ik in dienst kwam, werd ik betrokken bij lunches en bijeenkomsten. Hierdoor ontwikkelde ik een energie om aan de slag te gaan bij ZZA. Een energie die ik de afgelopen tijd nog verder heb kunnen ontwikkelen omdat er vertrouwen was in mijn capaciteiten en enthousiasme en ik de mogelijkheid krijg om mezelf verder te ontwikkelen. Ik moet eerlijk zeggen dat het best spannend was om tijdens de Corona periode bij een nieuwe baan te beginnen in een ander werkveld. Een aantal dagen thuis werken en op afstand ingewerkt worden is natuurlijk anders dan het normaal zou gaan. Achteraf ben ik nu alweer drie weken aan het werk en is dit allemaal goed gekomen. Het heeft ook z’n voordelen als er bijvoorbeeld een brownie of appeltaart bij je thuis geleverd wordt voor de teams vergadering.

Momenteel ben ik bezig met mijn eerste opdracht als aanmeldingscoördinator bij Centrum 45 van Stichting ARQ. Bij deze opdracht ben ik betrokken vanaf het moment dat de verwijzing binnenkomt  tot aan het intakegesprek van patiënten. Bij de aanmeldingen wordt er gekeken of er een indicatie is voor hoog specialistische zorg. Mocht dit niet het geval zijn, wordt er een advies gegeven over waar de patiënt verder geholpen kan worden. Ondanks dat ik nieuwe werkzaamheden uitvoer, kan ik veel skills gebruiken die ik heb opgedaan in het werkveld. Tegelijkertijd leer ik elke dag over het stellen van indicaties, hoe de zorgkaart van Nederland in elkaar steekt en over de interne processen binnen zorginstellingen. Ook bij ARQ moest ik natuurlijk ingewerkt worden op afstand en ook hier gaat dit erg goed. Ondanks alle maatregelen voel ik mij in een korte periode zowel bij ZZA als bij ARQ erg welkom en kijk ik erg uit naar de toekomst.  

Door
Melissa Herrendorf