ICT projectmanagement in de zorg

Dat ICT een onmisbaar onderdeel geworden is van de bedrijfsvoering in een ziekenhuis en zorginstellingen is al lang en breed bekend. Alleen door te blijven innoveren is het mogelijk om trends en ontwikkelingen in de gezondheidszorg bij te blijven. Gezien de complexiteit van de systemen en processen binnen zorginstellingen, is het belangrijk dat deze innovaties projectmatig worden uitgevoerd. Dit zorgt voor een duidelijke doelstelling met een specifiek resultaat.

Verschillende instellingen hebben in de afgelopen jaren ervaren dat ZZA dit soort projecten met succes kan begeleiden en afronden. Een aantal van deze trajecten beschrijven we op deze pagina. Onze werkwijze is kenmerkend, we werken graag intensief samen met een zorginstelling om haar projectmedewerkers aan te sturen en het project tot een succes te maken.

Case: begeleiding HiX implementatie

Bij Oogziekenhuis Zonnestraal heeft ZZA de zorgadministratie begeleid bij de migratie naar HiX. ZZA hielp het ziekenhuis om alle functionaliteiten binnen HiX in kaart te brengen en deze te laten toepassen op de specifieke werkprocessen.

Case: Verbeteren zorgregistratie

Bij het Zaans Medisch Centrum heeft ZZA de PAAZ begeleid naar een efficiëntere manier van activiteitenregistratie. Waar tot voor kort de registratie nog achteraf plaatsvond door het secretariaat, hebben we geholpen bij het introduceren van bronregistratie.

Case: Herinrichting stamtabellen (artsen, instanties)

Voor Bergman Clinics heeft ZZA de stamtabel artsen in HiX opnieuw ingericht. We hebben het ziekenhuis geholpen om de landelijke Vektis tabellen te gebruiken, waardoor handmatige invoer nu tot een minimum beperkt is.