“Ieder zijn verhaal” – Caroline

Ruim twee jaar geleden ben ik na eerdere consultancyjaren in dienst gegaan bij ZZA. Waarom ik ooit voor consultancy heb gekozen is de diversiteit in functies en (zorg)instellingen. Geef mij maar twee opdrachten tegelijkertijd, want van elk nieuw team waar je in terecht komt, kan je weer nieuwe dingen leren. Dit is ook de reden dat ik in relatief korte tijd al diverse opdrachten heb gehad via ZZA: van een EPD implementatie, naar een functie als business analist tot functioneel beheerder van een EPD. Inmiddels werk ik al enige tijd voor de leverancier van het EPD. Ondanks dat dit nu ‘maar’ één opdracht voor langere tijd is, is er binnen de opdracht genoeg afwisseling. Ik ben hier als lead consultant aanspreekpunt voor zes van de EPD-klanten (o.a. ggz- en verslavingsinstellingen), waardoor ik dagelijks wissel tussen verschillende vraagstukken.

Als consultant is het vaak makkelijker om een band te vormen met je collega’s op de opdracht, aangezien je hen doorgaans het meeste ziet en het vaakst mee samenwerkt. Toch denk ik dat we bij ZZA ook zeker een hecht team vormen, ondanks dat we niet altijd met een ZZA collega samen op een opdracht zitten. Dit komt mede omdat de meesten wel proberen om eens in de zoveel tijd een dagje op kantoor in Hoofddorp te werken. Zo werk je toch een beetje samen (alhoewel niet dezelfde werkzaamheden) en er wordt altijd zoveel mogelijk gezamenlijk geluncht. Daarbij wordt er ook met de interne dagen voor gezorgd dat je elkaar elke maand ziet en vaak gaat dat nog gepaard met een gezellig uitje of workshop.

Het allerleukste aan ZZA vind ik dat er altijd wordt opengestaan voor initiatieven en goede ideeën. Zo bedacht ik bijvoorbeeld om met de club op wintersport te gaan. Dit was afgelopen jaar zo’n succes dat twee collega’s nu de volgende alweer aan het plannen zijn. Ook ideeën om ZZA meer te professionaliseren (nu we ook steeds meer groeien) worden enthousiast ontvangen. Zo worden er nu clubavonden georganiseerd, hebben we een mentorschap opgezet en zijn er vertrouwenspersonen aangesteld. Zo blijven we niet alleen onszelf steeds doorontwikkelen, maar ontwikkelt ZZA ook als bedrijf gewoon mee.

Groetjes, Caroline Mathijssen