“Ieder zijn verhaal” – Melissa

Begin 2020 maakte ik een carrièreswitch van sociotherapeut naar Zorg & ICT consultant bij ZZA.

Mijn kennis bestond destijds voornamelijk uit het werken met patiënten. Zou ik binnen een korte tijd genoeg kennis op kunnen doen om bij verschillende organisaties opdrachten uit te kunnen voeren? Er werd mij meegegeven dat het als beginnend consultant niet alleen om kennis gaat maar om wie je bent en dat je laat zien dat je bereid bent om veel te leren. Dit heeft mij als junior erg geholpen.

Ik heb door deze keuze ervaring kunnen opdoen bij veel verschillende instellingen zoals; jeugdzorg, forensische zorg, ziekenhuis, revalidatie en GGZ. Hier heb ik kunnen werken met verschillende EPD’s en al snel merkte ik dat mijn hart hier ook wel vooral bij de GGZ en forensische zorg ligt. Hierdoor heb ik me voornamelijk gespecialiseerd in het beheer van epd USER. Momenteel ben ik ook, samen met een collega, gedetacheerd bij een groot overheidsorgaan die forensische zorg levert. Ik vind het erg bijzonder om binnen zo’n korte tijd al bij zo’n mooie organisatie een opdracht uit te mogen voeren. We zijn onder andere verantwoordelijk voor het verbeteren van het dossier en zijn onderdeel van diverse projecten. Uiteindelijk wil je natuurlijk dat de eindgebruiker, wat ik vroeger ook geweest ben, zo efficiënt mogelijk zijn of haar werk kan uitvoeren.

Het idee dat je als consultant veel alleen werkt, is echt niet zo. Je leert juist bij verschillende organisaties mensen kennen. Waar ik het in het begin spannend vond om in een nieuw team mijn plek te vinden, geeft dat mij tegenwoordig juist energie. Daarnaast heb ik meerdere keren met een collega van ZZA op een opdracht gezeten en hebben de andere ZZA-consultants erg geholpen door hun kennis met mij te delen. Elke maand komen we als team ook bij elkaar voor de interne dag. Hier worden dan activiteiten georganiseerd. Soms zijn het activiteiten die gericht zijn op teambuilding, maar we hebben ook etentjes gehad (wat naar mijn idee ook teambuiling is). Na 2 jaar ben ik dus nog erg blij dat ik destijds deze stap gemaakt heb.

Groetjes, Melissa Herrendorf