“Ieder zijn verhaal” – Alim

Werkweek als consultant voor ZZA 

Sinds augustus ben ik werkzaam als consultant bij ZZA en heb al snel een aantal mooie opdrachten mogen uitvoeren bij verschillende zorginstellingen. Op dit moment voer ik twee verschillende opdrachten uit die in eerste instantie op elkaar lijken maar uiteindelijk behoorlijk verschillend zijn. Drie dagen in de week ten behoeve van een HiX-implementatie bij een kleine gespecialiseerde zorginstelling voor kinderen. Een implementatie betekent opbouwen vanaf het begin van ingebruikname van het epd (Opdrachtgever A). De andere twee dagen ondersteun ik een ziekenhuis. Deze werkzaamheden hebben betrekking op de implementatie naar een nieuwere versie van HiX (Opdrachtgever B).

Ik neem je even mee met de werkzaamheden van ‘zomaar een werkweek’.

De maandag ben ik bezig geweest voor Opdrachtgever A. Vorige week was de laatste projectdag dus we zijn nu druk bezig met de laatste inrichting en het testen van het doorlopende proces.

Deze maandag ben ik bezig met de inrichting van alle roosters. Opdrachtgever A is niet een  grote organisatie dus er wordt op individueel niveau geroosterd. Hier ben ik vorige week mee bezig geweest, maar was te arbeidsintensief om bij te houden nadat de implementatie is volbracht. Er is nu gekozen voor een simpelere en tevens kwalitatieve manier. Het stukje inrichting is (eigenlijk) voor niks gedaan, maar dit hoort er ook bij. Uiteindelijk heb ik alle overleggen op persoonsniveau kunnen inrichten. De wens van de Opdrachtgever was de roosters te kunnen gebruiken zoals bij Outlook en dit is mooi gelukt. Tijdens dit proces heb ik van elke stap een screenshot gemaakt en in een bestand gezet en een handleiding gemaakt. Uiteindelijk heb ik gecontroleerd en getest of de roosters er goed instaan. Mijn dag zit er alweer bijna op en ik mail de handleiding nog even met de vraag of het duidelijk is. Na 10 minuten komt de eerste reactie al: “Top! Dit is erg fijn om te hebben”. Dat zijn de leuke reactie ‘s om je dag mee af te sluiten.

De komende twee dagen ga ik naar het Opdrachtgever B. Vroeg de auto in en onderweg nog even lekker bellen of een gemist programma terug luisteren. In tegenstelling tot de implementatie van Opdrachtgever A dient bij Opdrachtgever B alles zelf uitgezocht te worden. Omdat zij van een oudere HiX-versie komen en al lang met het systeem werken is er voor dit project minder ondersteuning vanuit de leverancier nodig. Waar ik bij bij Opdrachtgever A vooral bezig ben met inrichten, ben ik hier vooral aan het testen en controleren.

Rond kwart voor negen loop ik binnen, we beginnen met een implementatie overleg: “Is iemand afgelopen week iets tegengekomen in de nieuwe versie wat besproken moet worden?”. Een verschil in de manier van declareren werd benoemd. Ik geef aan dat ik dit ga testen. De collega’s bij deze Opdrachtgever zijn alle drie zeer ervaren. Het leuke hiervan is dat ik iets van hen kan leren op het gebied van de facturatie binnen de ziekenhuizen en zij op hun beurt weer een aantal handigheidjes in het systeem van mij. In dit geval ga ik toch eerst even met één van de collega’s kijken hoe ik het precies kan testen. We nemen een aantal scenario’s door en ik kan zelf aan de slag. Buiten de implementatie ondersteun ik bij de opdracht ook bij de reguliere taken, het functioneel beheer gedeelte. Dit zorgt voor afwisseling. Ik houd me bezig met het reguliere proces als ook met de implementatie, dat maakt het erg interessant. Tussendoor bespreek ik de bevindingen van de tests die ik doe en aan het einde van de dag mail ik de bevindingen.

Woensdag ga ik wat zelfstandiger aan het werk en pak ik de lijst erbij met de punten die nog nagekeken dienen te worden. Ik ben hier de hele dag mee bezig geweest en heb een aantal punten van de lijst kunnen afstrepen. Tussendoor heb ik laten zien aan een van de collega’s hoe iets uitgevoerd kan worden, dit heb ik gelijk met screenshots in hun OneNote genoteerd. Uiteindelijk is de dag weer voorbij gevlogen.

Paasweekend met ZZA

De komende Paasdagen zijn anders dan anders. We vertrekken woensdagnacht met een groep ZZA-collega’s richting Frankrijk voor hét Ski-weekend. We vertrekken met ons reisgezelschap (John en Omar) rond een uur of drie in de nacht voor een rit van 11 uren naar Les Deux Alps.

Als consultant zie je de ZZA-collega’s minder vaak dan bij een andere baan. Desondanks kennen we elkaar goed en is het erg gezellig in de auto. Binnen no-time zijn we aangekomen in Frankrijk. We zijn de tweede auto die aankomt. We zijn allemaal aardig sceptisch omdat het 20 graden is en er dus weinig sneeuw ligt in het dorp. We gaan lekker in de zon op het terras zitten en wachten af wat de volgende dag ons gaat brengen qua sneeuw. Ondertussen is iedereen aangekomen en hebben we samen wat gedronken op het terras en vervolgens gedineerd. Na het eten is iedereen kapot van de reis en zoeken we ons bed op. De volgende ochtend willen we de eerste lift naar boven pakken (we vertrokken 10 minuten later omdat ik iets te laat beneden kwam en vervolgens mijn skibril niet kon vinden). Eenmaal in de lift naar boven zien we gelukkig dat er meer dan voldoende sneeuw ligt  en zijn alle pistes goed te begaan. We hebben het hele weekend lekker kunnen skiën en het is erg gezellig geweest met zijn allen. Zondag ochtend zijn we weer vertrokken richting Nederland. Iedereen is heelhuids teruggekomen en lekker kunnen doen waar hij/zij zin in had. Eenmaal aangekomen was ik blij dat ik nog een dagje kon rusten om vervolgens weer lekker aan de slag te gaan

Groet, Alim Özcan