“Ieder zijn verhaal” – Kay

In mijn periode bij ZZA heb ik al vele mooie en verschillende opdrachten mogen uitvoeren bij een aantal ziekenhuizen en overheid gerelateerde instanties en één tertiaire zorginstelling. Elke opdrachtgever heeft zijn eigen cultuur, werkwijze en afspraken. Mede daardoor is het ontzettend leerzaam om zoveel verschillende organisaties van binnen te leren kennen en fijn om een steentje bij te kunnen dragen aan het verbeteren van de processen en daarmee indirect de zorg. Binnen de consultancy heb je constant te maken met andere werkprocessen, mensen en culturen. Dat maakt dit vak ook zo veelzijdig en leerzaam.

Mede door de verschillende opdrachten heb ik de kans gekregen om mij razendsnel te ontwikkelen binnen het vakgebied van financieel functioneel beheer binnen de zorg. Het leuke aan financieel functioneel beheer is dat je veel betrokken wordt bij verschillende processen binnen de zorginstelling. Vaak vergelijk ik mijn werkzaamheden het met een (ingewikkelde) puzzel. Hoe kun je zaken het beste inrichten met de middelen die je hebt naar behoeven van de klant? Er is nooit een standaard antwoord.

Als je het antwoord niet weet heb je altijd je collega’s die je bijstaan. Die had ik in het begin vaker nodig dan nu. Eén van de belangrijkste dingen die ik geleerd heb is dat je altijd vragen mag- en moet blijven stellen. Je kan niet alles weten en hierdoor ontstaan ook weer contactmomenten.

ZZA is een relatief kleine consultancy club waar eigen input enorm wordt gewaardeerd. Heb je een idee dan krijg je alle vrijheid om je idee uit te werken. Toen ik als groentje binnen de club een van de eerste keren op kantoor kwam viel het mij op dat er geen planten waren op een nepcactus na. Antwoord: “Be our guest, ga je gang”. Samen met een collega ben ik vervolgens planten gaan kopen en hebben we het kantoor ‘gerestyled’. Binnen ZZA word je losgelaten en in het diepe gegooid. Er is enorm veel waardering voor zelfstandigheid, eigen ideeën en ontwikkelingen. Tegelijk staan hulplijnen en begeleiding altijd klaar.

Elke laatste vrijdag van de maand staat de ‘interne dag’ op de planning. Een interne dag is een informatieve, gezellige dag met de collega’s van ZZA. Zo vertellen Awara en John wat er allemaal speelt en wat er komen gaat (al weten de meesten dit al). In de middag samen lunchen en daarna een activiteit. De activiteit is meestal een verrassing. Voor één van deze middagen heb ik de activiteit georganiseerd en zijn we gaan squashen. Door deze dagen en activiteiten krijg je een fijne connectie met je collega’s.

Ik vind het ontzettend mooi te zien dat er binnen ZZA ruimte is zelf ideëen te ontwikkelen en te ondernemen, formeel én informeel. ‘Jij bent immers de regisseur van je ontwikkeling’ (citaat: J. Jansen).

Met vriendelijke groet, Kay Timmermans