“Ieder zijn verhaal” – Roxanne

Na mijn studie ben ik gaan werken op een zorgadministratie van een ZBC. Na drie jaar dit gedaan te hebben was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik had van te voren nooit gedacht dat ik bij ZZA als consultant-functioneel beheer zou belanden. Sterker nog, ik wist niet eens wat functioneel beheer inhield. Via-via ben ik bij ZZA terecht gekomen voor een oriënterend gesprek. Wat mij meteen opviel was hoe soepel en informeel het gesprek verliep. Een gesprek waarbij ik me meteen op mijn gemak voelde en er ook tussendoor grapjes werden gemaakt. Dat gaf mij een voorproefje van hoe het op de werkvloer eraan toe gaat. Ik vind leuke collega’s en een fijne werksfeer op kantoor namelijk erg belangrijk in de keuze van mijn baan. Dit kan ik nu ook zeker vanuit mijn eigen ervaring beamen dat dit zeker hier het geval is 😊

Als eerste opdracht begon ik in een ziekenhuis in Zeeland te werken als Functioneel beheerder van HiX. In het begin omdat alles nieuw is, is het veel leren, opnemen en vooral gewoon doen. Ik werd bij mijn opdrachtgever meteen in het diepe gegooid omdat hun FB’er wegging en die had ook geen tijd meer om mij in te werken. Daar stond ik dan in een nieuw ziekenhuis, zonder enige ervaring en hun eigen FB’er was dus weg. Genoeg reden om je zorgen te maken echter stond ik er niet helemaal alleen voor. Het werd namelijk zo georganiseerd dat ik binnen ZZA altijd terecht kon bij een collega voor vragen. Dat was zeker in de beginperiode erg fijn, maar nu nog steeds is het superhandig dat je bij elkaar terecht kan voor vragen! Het leuke aan functioneel beheer vind ik dat het erg dynamisch is en dat maakt het ook uitdagend. Door de verschillende opdrachten leer- en ontwikkel je jezelf in een razendsnel tempo. Daarnaast ben je nog lang niet uitgeleerd want het systeem is erg uitgebreid, zijn er steeds veranderingen in het systeem en er zijn ook altijd wel knelpunten die opgelost dienen te worden.

Elke laatste vrijdag van de maand is er een interne dag. Op deze dag komen we met zijn allen bij elkaar en hebben we een informatief programma of doen we een leuke activiteit. Het is dan fijn om met je collega’s bij te praten over hun opdracht of over iets dat je bezig houdt. Momenteel zit ik midden in een verhuizing en een aantal andere collega’s zitten ook in hetzelfde schuitje. Het is dan ook gezellig om over informele zaken met elkaar te praten.

Bij mijn vorige baan ben ik weggegaan omdat ik de uitdaging miste, dat heb ik hier zeker nu wel gevonden!

Groetjes, Rox’